Welkom

DSC00879

Mijn naam is Guy, 34 jaar een veganistische wielrenner.

Het begon een jaar of 6 geleden weer te kriebelen het fietsen, na veel hardloop blessures toch maar eens de racefiets proberen. Een oude stalen Gazelle maat 63 haalde ik op in Friesland en hier begon mijn wieler avontuur mee.

Gelijk begonnen met een test om te kijken hoe fit ik was en in welke hartslag zones ik moest gaan trainen.

Met de fitheid kon het wel wat beter dus ik begon met rustige ritjes om een basis te leggen voor latere interval trainingen. Het wielervirus had ik in ieder geval te pakken!

Ik schreef mezelf dan ook al vrij snel in voor de 150km afstand van de Amstel Gold race.

Het begon nu serieuzer te worden en ik ging trainen met een schema met intervallen, duurritten, enz. Niets hield me tegen en ging ook vaak met regen gewoon naar buiten of ik ging op de Tacx binnen fietsen voor een paar uur, ik snap nog steeds niet hoe ik dit vol hield zo zittend binnen voor de tv.

De Amstel Gold race was daar en ik wilde binnen 6u de 150km afgelegd hebben, dat betekende 25km/u fietsen gemiddeld. Ik kwam over de finish met een tijd van 5:59 GEHAALD! Ik was helemaal blij met deze eerste prestatie op de fiets!

Ik schreef me dan ook gelijk in voor meer toertochten en trainen deed ik nog steeds even fanatiek.

Ik begon steeds meer te begrijpen dat voeding ook erg belangrijk was dus ook hier werd ik serieuzer in, goed letten op wat ik at en niet teveel “rommel” naar binnen schuiven.

Ik bestelde een nieuw frame, een Specialized Allez en bouwde deze verder op met de onderdelen die ik graag wilde op mijn fiets. Dat werd een Sram Force 22 schakelgroep en voor de rest van de af montage alles van Zipp.

Ik melde me aan bij Cycloteam, daar zaten immers ook vrienden van mij bij. Ik ging naar een sportarts voor een sportkeuring en vroeg een licentie aan om ook wedstrijden te kunnen gaan rijden.

Dit wedstrijd avontuur was weer helemaal nieuw en begon bij met trainingskoersjes bij DRC de Mol in Dordrecht. Dat was in de eerste paar weken afzien! Ik moest afhaken en werd zo al snel op 1,2,3 rondes gereden.

Mijn eerste echte koers was die van Werkendam. Windkracht 5-6 die dag waren de voorspellingen… waar ging ik aan beginnen? Ook hier moest ik het na een paar rondes bekopen, ik kon het niet bijhouden en had toen ook al last van een knie blessure. Einde seizoen.

Een jaar lang heeft deze blessure mij achtervolgt maar in 2015 was dit allemaal weer genezen en kon er weer volop getraind worden. Ik ging weer naar de Mol, trainde nog harder en ik werd er bij de Mol niet afgereden! In de loop van de weken kon ik zelfs op kop rijden en dat gaf vertrouwen.

Ik schreef me weer in voor de koers in Werkendam en ook die dag was er weer veel wind maar het ging beter en kon in het peloton blijven. Een valpartij vlak voor mij gooide echter roet in het eten en zorgde ervoor dat ik de aansluiting met het peloton miste. Dit was precies op het moment dat we vol de wind in draaide, in je eentje krijg je dat gat nooit meer dicht.

Ik werd gedubbeld maar kon de koers verder wel uitrijden. De koers erna was drama. Weer een koers met veel wind en een lange open vlakte slurpte ronde na ronde de energie uit mijn benen, ik lag er weer af.

We gingen later dat jaar op vakantie naar Frankrijk, daar werd de liefde voor de bergen geboren en die is vanaf toen gebleven en alleen maar versterkt.

Toen heb ik eens goed nagedacht over wat ik wilde en ik vond cyclo’s in Frankrijk/België/Duitsland en nog veel meer landen. Dat is wat ik wilde en schreef me dan ook snel samen in met een fietsmaat van me voor Le Trois Ballons een 210km lange rit door de Vogezen met 4000 hoogtemeters.

Ik wist niet wat me precies te wachten stond maar goed ik ging ervoor. Trainen, klimtochten door de Ardennen, naar Limburg en lange zware intervallen om de bergen een beetje te simuleren.

De dag dat ik aan de start stond gierden de zenuwen door mijn lijf. Daar stond ik dan met 2999 andere fietsers aan de start. Mijn doel was binnen 8uur binnen te zijn, het startsein werd gegeven en daar ging ik volle bak achter de rest aan. Het regende de hele dag maar man man wat was dit gaaf!

Ik haalde de finish binnen 8uur en dacht ja dit is mijn ding!

Maar ik wilde beter worden voor de cyclo’s van 2017 dus ging ik me meer verdiepen in voeding en trainen. Mijn aandacht viel op Vegan wielrenners die alleen maar positieve effecten vonden van het stoppen met eten van dierlijke producten. Ze werden hier sterker van op de fiets, dat wilde ik ook!

Hier wilde ik dus meer van weten en heb dan ook hier heel veel over onderzocht en in juni 2016 de overstap gemaakt om geen dierlijke producten meer te eten of drinken.

Er ging weer een nieuwe wereld voor me open wat betreft voeding en met volle passie sta ik nog steeds 100% achter mijn besluit. Ik merkte na een goede maand dan ook echt verschil met mijn herstel na zware trainingen en mijn energielevel op de fiets was stukken beter.

We gingen ook dit jaar (2016) op vakantie naar Frankrijk, bij de Mont Ventoux een prachtige mythische berg. Genoten van het klimmen tegen deze reus op, ook samen met mijn vriendin die toen pas net een paar maanden haar racefiets had. Het samen fietsen was super!

Voor nu tot snel en ik hoop jullie de aankomende tijd van veel nuttige informatieve te kunnen voorzien!

Ik heb ook een YouTube kanaal waar ik mijn wieler ervaringen deel, maar ook dingen over Vegan zijn, onderhoud enz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑