Velo vrienden – Alex

Vandaag wil ik een nieuw onderdeel op mijn website toevoegen, namelijk Velo Vrienden! Een gasten blog met bekende en minder bekende mensen waarvan ik denk dat hun verhaal de moeite waard is.

Alex bijt vandaag het spits af. Ik ken Alex via mijn YouTube kanaal en is inmiddels een goede vriend van me. We fietsen zo nu en dan samen een rondje en dat is altijd erg gezellig, ook delen we een passie voor veganistische voeding.

IMG_7957Verder voorstellen laat ik aan hem zelf over, dus kun je jezelf even voorstellen aan de lezers?
Ik ben Alex, 32 jaar, vader van een 3 jarige zoon, man van een veel te knappe vrouw, content editor bij Mantel.com en een “vegan cyclist”

Je eet net als ik veganistisch waarom heb je deze keuze gemaakt en merk je verschil in je prestaties te opzichte met niet veganistisch eten?
Toen ik mijn zoontje voor de eerste keer vast had heb ik hem beloofd om een fitte, stress vrije en vrolijke vader voor hem te zijn. Om een lang verhaal kort te maken: veganistisch eten is in mijn optiek het beste voor je lijf. Uiteindelijk is het natuurlijk ook beter voor de wereld. Je betaald niet voor dierenleed en die bio-industrie is ook zeer belastend voor het milieu. Als eerste merkte ik dat ik sneller herstelde. Hierdoor kon ik meer en zwaarder trainen. Ik merk nu ook dat ik langer kan trainen.

IMG_7959
Wat voor soort wielrenner ben je?
Wedstrijdrijder. Ik kom het best tot mijn recht op technisch makkelijke rondjes waar hard gereden wordt. Dan kan ik mij wel mengen in de eindsprint.

2018 staat voor de deur, hoe zal dit jaar er voor je uit gaan zien qua wielrennen?
Ik ben nu al aan het voorbereiden op het komende wedstrijdseizoen. Een stevige basis leggen. Ik wil eind januari in de eerste trainingswedstrijden, net als vorig jaar, weer mee doen in de wedstrijd. In kopgroepjes terecht komen en mee doen in de eindsprint. Ik ga in de Sportklasse rijden en verwacht 1 of 2 wedstrijden per maand te rijden. Verder wil ik een aantal mooie tochten rijden.

 Hoe maak je een goede balans tussen je gezin en wielrennen?
Ik plan mijn trainingen eigenlijk altijd als mijn zoontje op bed ligt. In het weekend zit ik dan vaak op de fiets als de zon net op is. Ik zoek wedstrijden uit als Karin vrij is van het werk zodat ik geen oppas hoef te regelen.

Wat is de mooiste route/berg/toertocht/wedstrijd die je ooit gefietst hebt?
In september ben ik met het gezin op vakantie geweest ten zuiden van Barcalona. Ik heb toen een fantastische route gereden. Een prachtig stuk langs de kust bij Sitges en toen een belachelijk steile klim op Parc del Garraf in. 4 kilometer à 10 % met stukken van 22% maar met zeer mooi uitzicht. Daarna terug naar de camping door het binnenland, mooie slingerwegen door de natuur.

Rit op Strava:
https://www.strava.com/activities/1178672596

IMG_7958
Wat staat er nog op de bucketlist?
Dat is een beste lijst en daar komt steeds weer wat bij. De Marmotte, Parijs-Roubaix, Ronde van Vlaanderen, 3x de Mont Ventioux enzovoorts.

Hoe zou je droomfiets eruit zien en waarom kies je dan voor deze fiets?
Een Trek Emonda SLR 9 Project One! Een super lichte fiets, redelijke aerodynamisch en comfortabel. Wat wil je nog meer? Shimano Dura Ace groepset en middel hoge carbon wielen van Bontrager.

Als je met een bekende wielrenner/wielrenster zou mogen fietsen wie zou dat zijn en waarom zou je met deze persoon willen fietsen?
Misschien niet meteen de bekendste wielrenner: the Vegan Cyclist: Tyler Pearce. Hij heeft mij geïnspireerd om ook veganistisch te gaan eten. Hij lijkt me een gezellige gozer en hij woont in een mooi gebied in de VS.

Mocht iemand geïnteresseerd zijn in een veganistische leefstyle, wat zou je gouden tip hiervoor zijn?                                                                                                                          Hou in het begin bij wat je eet. Zo zie je of je genoeg eet en of je alles binnen krijgt wat je wil binnen krijgen.

IMG_7956

Rapid fire questions

Favoriete voeding tijdens het fietsen?
Clifbar reepje of een SIS gelletje

Favoriete wielrenner/wielrenster?
Mark Cavendish

Favoriete maaltijd na het fietsen?
Krieltjes uit de airfryer, witte bonen in tomaten saus en soya reepjes.

Favoriete plek om te fietsen?
Het gebied ten zuiden van Barcelona

Favoriete wielermagazine?
Heb ik niet.

Favoriete koers om te kijken?
Parijs – Roubaix

Een gedachte over “Velo vrienden – Alex

Voeg uw reactie toe

  1. Leuk stukje Alex! Knap dat je voor zonsopgang al een rit hebt gemaakt. Ik fiets niet, maar loop hard en dat lukt me echt niet zo vroeg hoor. Liever in de avond 😃 Zet ‘m op en vink je bucketlist af ✔

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: